Nieuws

Deze pagina bevat een selectie van opmerkelijke nieuwsberichten die ooit wat te maken hebben gehad met De Zeemeermin jachthaven.

15 Mei 2023 – Drijvende steigers voor De Zeemeermin vanwege de geplande vervanging van de oude Fortbrug begin 2024. Zie WeesperNieuws voor meer informatie.

11 Januari 2023 – De Zeemeermin is wederom gekozen als beste jachthaven van Weesp door het Havenpaneel van het blad Motorboot (Januari 2023)! Hoge rapportcijfers op de meeste onderdelen, waaronder een 9 voor “Zou ik hier nog eens willen terugkomen” en “Prijs/Kwaliteit“, een 8,6 voor “Aanloop en Ontvangst” en een 8,5 voor “Sfeer“. Met een gemiddelde eindscore van 8,3 is De Zeemmeerin de 15de beste jachthaven van de 324 havens die het Motorboot Havenpaneel hebben beoordeeld in de periode van 2019 en 2022.

9 April 2022 – Hagelbuien tijdens het te water laten van de boten. Ijskoude primeur voor De Zemeemermin maar alle boten zijn nu weer in de zomerhaven, klaar voor een nieuw vaarseizoen!

24 Oktober 2021Surprise BBQ voor de leden van De Zeemeermin op het terrein van de winterhaven. Een watersport vereniging van vrijwilligers waar het altijd gezellig is! Click hier voor een paar foto’s.

17 April 2021Corona of geen corona, de boodschappen moeten gedaan worden en De Zeemeermin boten moeten het water in!

10 oktober 2020 – Ondanks strenge coronamatregelen liggen alle boten van De Zeemeermin wederom keurig terug op een bok in de winterhaven. Met veel dank aan de kleine ‘mondkapje-houd-afstand” ploeg die als enige op de haven aanwezig mocht zijn!

28 Augustus 2020 – De Zeemeermin, de verbogen parel in Weesp volgens de krant Gooi en Eemlander! Hoe mooi is dat!?

1 juli 2020 – De Zeemeermin is eindelijk weer open voor passanten, hoewel men zich natuurlijk wel moet houden aan de coronaregels zoals beschreven op deze pagina. Tevens is de zomerhaven nu voorzien van een prachtig havenkantoor en een duidelijk uitghangsbord aan het begin van aanmeldsteiger.  

9 Mei 2020 – Tewaterlating van de boten met inachtneming van “Corona 1,5m afstand” dankzij uitmuntende inzet van een kleine ploeg van 15x leden! Alle boten liggen nu eindelijk weer in het water, met in begrip van een splinternieuw havenkantoor die helaas tot nader orde dicht moet blijven.

5 Juni 2019De Zeemeermin bestaat 50 jaar en viert zijn vijftigste jubileum met een groot feest in het restaurant bij Fort Uitermeer. Zie foto’s door op deze link te klikken voor een indruk van een zeer geslaagd feest met een heerlijke barbecue, veel verhalen en foto’s over vroeger, verschillende spelletjes en met niet minder dan 5 leden die met een oorkonde benoemd zijn tot erelid van de vereniging. Proficiat!

15 januari 2019 – Het magazine ‘Motorboot’ beoordeelt jachthaven De Zeemeermin als beste van de 4 havens in Weesp met een gemiddelde score van 8,2! De haven scoort met name hoog op ontvangst (8,4), prijskwaliteit (8,8) en voorzieningen (8,6). Eersterangs waarderingen die volgens ons te danken zijn aan het gemak van de aanlegsteigers, de netheid van het douchegebouw,  de veiligheid vanwege het hek rondom de haven, de lage overnachtingsprijs per meter, gratis WiFi en elektra, en de gastvrijheid van de dienstdoende havenmeester. Zie snapshots en wees welkom in een van de top 10 leukste havens van Nederland! Klik voor vergroting.


6 april 2019 – Wederom zeer geslaagde tewaterlating van alle boten van  De Zeemeermin in Weesp, mede dankzij het uitmuntend precisiewerk van de kraanmachinist van Slootjes Kraanbedrijf in Lopik en het organisatietalent van de winterhavenmeester Henk Corver. Zie video voor een impressie:


15 maart 2019 – Rijkswaterstaat publiceert een nieuw overzicht van bedieningstijden van sluizen en bruggen voor het vaarseizoen 2019. Klik en download het overzicht of zoek uw brug of sluis op de website van vaarweginformatie.nl.


1 maart 2019 – Eerste vrouwelijke voorzitter van De Zeemeermin sinds oprichting in 1969! Jenneke Vlaanderen wordt unaniem door de aanwezige leden geïnstalleerd als voorzitter tijdens de druk bezochte algemene ledenvergadering van 1 maart 2019. 


15 februari 2019 – Haarscherpe satellietfoto van De Zeemeermin zomerhaven op google maps!


31 augustus 2018 – Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) geeft vooroorlogse luchtfoto’s vrij van Weesp waar de huidige locatie van De Zeemeermin haven links in het midden goed is te zien.


3 mei 2017 – Onze voorzitter André Balk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau! Een ware duizendpoot volgens de burgemeester van Weesp! Zie foto hieronder van André samen met de twee andere koninklijk gedecoreerden en klik voor het artikel in de Weesper Nieuws van woensdag 3 mei 2017. 


12 april 2017 – Zie hier een prachtige luchtfoto van Weesp met de zomerhaven genomen door GJ Schultz voor het Weesper Nieuws.


22 oktober 2016 – Boten van de Zeemeermin leden worden sinds oktober 2016 uit het water gehaald bij de winterhaven en direct geplaatst in hun box. Zie hier een voorbeeld van een van de eerste boten die uit het water werd gehaald. Handig en tijd besparend omdat dit tot nu toe gebeurden vanuit een kraampunt 500 meter verderop waarna de boten met een trekker naar het terrein werden gebracht. Zie bijvoorbeeld het nieuwsbericht van 17 april 2011. 


3 augustus 2016 – Zilveren medaille voor De Zeemeermin schipper Eric van ’t Hoff van De Bosphorus ONJ770 werkboot tijdens de 6,5km Bosphorus Swim. Deze wedstrijd die door de Turkse Olympische Zwembond wordt georganiseerd start aan de de Aziatische kant en eindigt in Europa, en wordt deelgenomen door meer dan 2000 zwemmers uit meer dan 50 landen. Klik voor vergroting.


10 Januari 2016 – Zie foto om een indruk te krijgen van de traditioneleNieuwjaarsreceptie van De Zeemeermin. Dit jaar op 10 januari. Altijd druk en gezellig en altijd heerlijk verzorgd met hapjes en drankjes!  Klik voor vergroting.


25 Juli 2015 – Boom op clubhuis, Zeemeermin baalt! Lees het verslag in de Weesper Nieuws

10 April 2015 – Zie hier onze nieuwe jollensteiger! Met dank aan Ab Beentje, de beheerder van de zomerhaven, en alle leden die hem hebben geholpen met het aanleggen van dit prachtig kunstwerk!

23 Juli 2014 – Het zwemmen in de monding van de haven, dat gaat een keer fout schrijf onze voorzitter André Balk in de Weesper Nieuws. Klik om het artikel te lezen. 


15 Juni 2014 – De Zeemeermin viert zijn 45 Jarige Lustrum met een onvergetelijke traktatie van heerlijke drankjes en hapjes! Zie hier wat foto’s.

27 November 2013 – De Zeemeermin in Weesper Nieuws over het omstreden plan om een wandelpad langs de schans aan te leggen (zie pagina 5). 

01 Februari 2012 – Verrassend leuk verslag over De Zeemeermin in het clubblad van WSV “Lisse”. Klik voor PDF kopie

12 Februari 2012“Passanten hier melden” staat op het bord bij de ingang van De Zeemeermin haven in Weesp maar de havenmeester laat op zich wachten 🙂 Siberischkoud!

17 April 2011 – Perfecte tewaterlating van onze boten, zie hieronder YouTube filmpje als een van de vele voorbeelden van een prachtig gestroomlijnde organisatie. 


6 April 2011 – Interview van onze voormalige voorzitter Rob Zweverink in het Weesper Nieuws van 6 April 2011
Klik voor knipsel

29 April 2010 – Onze havenmeester Jan Tuin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau! Proficiat! Lees meer hierover in Almere Vandaag: Jan begon in 1992 als vervangend havenmeester bij de Weesper Watersportvereniging de Zeemeermin en is sinds 2000 daar de havenmeester. In het vaarseizoen van half april tot half oktober woont hij in de zelfgebouwde kajuitboot om de boel in de gaten te houden. In het vaarseizoen begint de werkdag ’s morgens vroeg en eindigt met de nachtwakersronde om 12 uur ’s nachts. 


10 Februari 2010 – De Knutselmiddagen die in de wintermaanden gehouden worden laten zien dat het bij onze “watersport” vereniging niet alleen gaat over het varen, opknappen en onderhouden van motorboten, zeiljachten en sloepen maar ook over creativiteit en het vormgeven van mooie kunstwerkjes!

26 januari 2009 – De Zeemeermin zomerhaven ondergesneeuwd en in het ijs!


Heeft u een nieuwsbericht dat te maken heeft met De Zeemeermin en dat hierboven geplaatst zou kunnen worden, graag deze sturen naar eric.van.t.hoff@xs4all.nl. Bij voorbaat dank!